• Club van 60

  In 1996 bestond Sportclub Makkinga 60 jaar en dit heuglijke feit hebben we destijds op grootse wijze gevierd. Er werd een grote tent geplaatst op ons sportveld en het feest duurde van vrijdag tot en met zondag.

  De vrijdagavond en – nacht stond in het teken van de survival. Rondom het dorp was een tocht uitgezet door erkende survival-mensen. Het was een hele onderneming de tocht tot een goed einde te volbrengen.

  Zaterdagmiddag was er de reünie die door meer dan 350 mensen werd bezocht. ’s Avonds was de klapper, namelijk de revue “door de korf in het doel”. Deze revue werd speciaal geschreven voor deze gelegenheid en natuurlijk was onze verenging de hoofdrolspeler. De tent zat deze avond tot aan de nok toe vol. Het werd een groot succes.

  De laatste dag stond in het teken van de spelletjes voor de leden, donateurs en alle inwoners van Makkinga. Het feest was een groot succes.

  In de voorbereiding naar dit feest, hebben een drietal leden het initiatief genomen niet een club van 100 op te richten maar een Club van 60. Iedereen die hier lid van werd, moest per jaar ƒ 60,- inleggen. De gezamenlijke inleg wordt besteed aan gevraagde bijdrage van Sportclub of ongevraagde cadeaus van deze Club. Samengevat kan men zeggen dat er van dit geld gebruiksmiddelen worden gekocht of er wordt mede van dit geld gebouwd. Dit werd een groot succes. Op dit moment is de inleg per jaar €30,- en heeft de club meer dan 45 leden.

  Door bijdragen van deze club is onze verenging tot het volgende in staat gesteld:
   
  -de bouw van de opslagruimte op het korfbalveld
  -de bouw van de kaartverkoopruimte
  -de verplaatsbare doelen
  -de pupillen-doeltjes
  -de trainingsdoeltjes
  -de dug-outs op het nieuwe hoofdveld
  -de beregeningsinstallatie

  Zonder bijdragen van deze club was het voor onze verenging niet mogelijk geweest dit te realiseren.

  Bent u nog geen lid, maar draagt u indirect Sportclub een warm hart toe, word dan lid van de club van 60!
   
  Neem contact op met één van onderstaande heren:

  Albert Bijstra tel 06-38 274 997
  Jos Linneman tel 06-53 624 630
  Jan Alferink tel 06-25 053 256