• Jeugdpagina - informatie voor ouders

  Voetbalseizoen 2023-2024
   
  Beste jeugdspelers en ouders,
   
  Hierbij de indeling voor de jeugdteams die in het seizoen 2023-2024 uit komen voor Sportclub Makkinga en voor de combinatieteams met Donkerbroek. Samen hebben we de jeugd van JO14 t/m JO19 gecombineerd.

  Komend seizoen zijn dit een JO14, 15, 17 en 19 team. Wij denken goede en evenwichtige teams te hebben gemaakt, waarbij iedereen op zijn of haar (leeftijds)niveau is terecht gekomen.

  Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn nav de indeling, dan graag even contact opnemen met iemand van de jeugdcommissie: Anja of Ronald  Contactgegevens treft u hier

  Indeling:

  Combinatieteams (pdf bestand)

  Pupillenindeling tot en met JO12 (pdf bestand)

  Mededelingen / Regels

  Iedere speler is op de door de leider of trainer vastgestelde tijd aanwezig voor de training of wedstrijd
  Als je echt niet kunt voetballen of trainen moet je op tijd afzeggen bij je leider /trainer.

  Tijdens wedstrijden moet je het officiĆ«le tenue van SC Makkinga dragen, dit ontvang je via de club: geel shirt, zwarte broek en gele kousen (voor de combinatieteams rood / geel shirt, rode broek en gele kousen). Broek en shirt blijven eigendom van de club en worden middels de team/wastas beheert door de leider, sokken kunnen voordelig via de club worden aangeschaft. 

  Scheenbeschermers moet je verplicht dragen tijdens voetbalwedstrijden en voetbaltrainingen. En na een training of wedstrijd dient er gedoucht te worden. Tijdens de wedstrijden en trainingen verwachten we correct gedrag richting teamgenoten, leiders, trainers, tegenspelers en natuurlijk de scheidsrechter.
  Na een training of wedstrijd moet de kleedkamer schoon /netjes worden achtergelaten. Als het jouw beurt is, zorg dan dat alles netjes is als je weggaat.

  In je sporttas behoort te zitten; shirt, broek, sokken voetbalschoenen, zeep/shampoo, handdoek, trainingspak, scheenbeschermers. Trainen doe je in een t-shirt en sportbroekje en in de herfst /winter een trainingspak.

  Voor de ouders
  Tijdens het lopende seizoen kunnen de jeugdleden niet stoppen met voetbal, dit kan alleen aan het eind van het seizoen. Gebeurt dit toch dat moet er voor het gehele seizoen nog contributie betaald worden. Bedenk bij tussentijds stoppen wel dat, uw kind zijn teamgenoten, leiders en trainers in de steek laat.

  Laat de trainers en leiders weten hoe uw kind het voetballen ervaart. Zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen er voor zorgen dat de trainers en leiders hierop veranderingen kunnen doorvoeren.
  Al uw ervaringen en opmerkingen kunt u delen met iemand van de jeugdcommissie.

  Indien u tijd heeft, informeer dan eens of u de leiders of trainers kunt helpen. Betreft vervoer naar uitwedstrijden: chauffeurs dienen een inzittendenverzekering afgesloten te hebben. SC Makkinga is bij ongelukken niet aansprakelijk. Neem niet meer kinderen mee dan dat de verzekering toestaat. Geef het goede voorbeeld in het verkeer. Leiders en trainers zijn 15 minuten na een training of thuiswedstrijd niet meer verantwoordelijk voor uw kind(eren).

  De kantine is bij wedstrijden altijd geopend en de koffie staat voor  u klaar

  Telnr kantine Makkinga: 0516-441315
  Telnr kantine Donkerbroek: 0516-491274

  Jeugdcommissie:

  Ronald Jousma
  Anja Hensen

  Taken leider
  -Zorgen dat ouders / spelers op de hoogte zijn van de data en aanvangstijden van de wedstrijden (via sportlink)
  -Schema opstellen voor het vervoer naar uitwedstrijden
  -Schema opstellen voor het wassen van de shirts / broekjes
  -Schema opstellen voor de kantinediensten van het team
  -Meenemen van een aantal inspeelballen / watertas
  -Op tijd afmelden bij tegenstanders wanneer je als team niet aanwezig kan zijn voor de wedstrijd
  -Bij een thuiswedstrijd de tegenstanders ontvangen 
  -Bij aankomst met je team, zorgen dat de goede kleedkamer gevonden wordt
  -Na afloop van de wedstrijd zorgen dat de juiste  eindstand wordt doorgegeven aan de KNVB.
  -Zorgen voor duidelijke afspraken binnen het team, en vooraf de opstelling etc doornemen.
  -Bij verlaten van de kleedkamer /box (thuis of uit) zorg dat het netjes is.